torsdag den 21. februar 2013

Fiberboller med tranebær


Ingredienser:
(ca. 20 stk)
 
3 dl. vand
50 gram gær
2 dl. Yoghurt naturel
2 tsk Olie
1 tsk salt
1 spsk sukker
50 gram hasselnødder (hakkede groft)
100 gram soltørrede tranebær (hakkede groft)
2 dl Havreklid
3 dl rugmel
7 dl hvedemel

Fremgangsmåde:
Lun vandet, og rør gæren ud heri. Tilsæt yoghurt naturel, fedstof, salt og sukker og rør rundt. Herefter tilsættes de hakkede hasselnødder og tranebær. Bland Havreklid og mel i, men hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted, tildækket, i ca 45 minutter.
 
Slå dejen ned og form bollerne. Læg dem på en bageplade maed bagepapir. Dæk bollerne til og lad dem efterhæve ca. 20 minutter.
 
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 18 minutter på midterste ovnrille. Lad herefter fiberbollerne afkøle lidt på en bagerist - og nyd dem evt. som et sundt mellemmåltid.
 
Bollerne er fra diabetesforeningen og kan nydes med god samvittighed af alle.

Velbekomme...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...