søndag den 15. april 2012

Chokoladekage med valnødder

Den første kage-kreation fra "The Chocolate Bible"

Ingredienser:
190 g. Mørk Chokolade
125 g. usaltet smør
125 g. brun farin
2 stk æggeblommer
90 g. hakkede valnødder
40 g. hakkede mandler
2 stk æggehvider
40 g. sukker

Glasur:
100 g. mørk chokolade
100 g piskefløde
20 g. honing
Halve valnødder til dekoration

Fremgangsmåde:
Hak chokoladen fint sæt den til side. Tænd ovnen på 170 grader, så den kan blive varm.

Hæld blødt usaltet smør i en skål og tilsæt brun farin. Rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggeblommerne og den hakkede chokolade, samt valnødder og mandler. Rør dejen jævn og sæt den til side.

I en ny skål pisker du æggehviderne stive, tilsæt 15 gram af sukkeret til æggehviderne, mens du fortsat pisker. Når æggehviderne er blanke, tilsætter du resten af sukkeret under fortsat omrøring.

Tag nu halvdelen af æggehvidemassen og hæld den forsigtigt i din oprindelige dej. Fold æggehvidemassen ind i dejen, uden for megen omrøring. Tilsæt herefter resten af æggehvidemassen i dejen og fold delene sammen i skålen.

Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) og bag kagen midt i ovnen i ca 40 minutter.
Skal afkøle i minimum 2 timer inden glasuren hældes på.

Glasur:
Hak chokoladen og stil den til side. I en gryde varmes fløden forsigtigt op og honingen tilsættes. Når honningen er opløst i fløden, tages gryden af varmen. Tilsæt nu chokoladen i fløden og smelt den i væsken.
Fordel glasuren ved at hælde den ud over kagen og plan den ud på overfladen med en skarp kniv.
Dekorer med halve valnødder.

Server den til en god kop kaffe...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...