fredag den 17. februar 2012

Langtidshævede Boller

Disse boller smager fantastisk, og så er de så nemme at gå til, fordi dejen lægges dagen i forvejen. Oprindeligt sammer opskriften fra Hjerteforeningen - og det er bare nogle super lækre boller, og tilmed sunde...

Ingredienser:
10 gram gær
6 dl koldt vand
1 dl. Fromage Fraiche
1 spsk salt
1 spsk olivenolie
100 gram havregryn
800-900 gram hvedemel

Fremgangsmåde:
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet natten over.

Næste morgen formes dejen til ca 20 boller - eller 2 brød. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve ca ½ time.

Bages ved 225 grader i ca 15 minutter. Lavede du brød i stedet, skal de bages ca 30 minutter.

Nyd den herlige duft af friskbagt brød..!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...